window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-5KHX8202LL');

Lär känna en av våra stjärnor –
Sophie Lindström

Sophie startade sin karriär inom tech som konsult hos oss på Guided Talent Solutions. Här jobbade hon som .Net utvecklare i ett uppdrag ute hos en av våra kunder. Nu har hon avslutat uppdraget där med bravur och enligt plan blivit erbjuden en anställning hos kunden.

Vad inspirerade dig till att välja en karriär inom IT och teknik?
”Jag har tidigare arbetat som journalist i flera år och fick vid ett tillfälle vara med i ett tekniskt projekt på min före detta arbetsplats. Jag tyckte att det var väldigt roligt och bestämde mig för ett karriärbyte. Även de stora valmöjligheterna i teknikbranschen, både gällande arbetsplats och arbetsuppgifter, var en anledning till att jag valde en karriär där.”

Vad skulle du råda unga talanger som överväger en karriär inom IT?
”Läs en utbildning inom IT, om du inte vill eller har möjlighet att läsa en treårig universitetsutbildning kan du läsa till exempel en tvåårig YH-utbildning (så gjorde jag) eller ett kortare bootcamp på någon eller några månader. Fundera på om du vill jobba med backend eller med frontend, så kan du försöka nischa in dig redan under din utbildning. Att koda är klurigt i början, och om man tycker att någon del är roligare blir det oftast lättare att lära sig.”

Om du skulle kunna teleportera dig till vilken plats som helst i världen just nu, var skulle det vara och varför?
”Jag skulle teleportera mig till Bangkok, för att det är den perfekta staden. Världsklassig mat, mycket att kika på, varmt klimat och alltid något äventyr som väntar runt hörnet.”